Evaluăm și amenajăm spații verzi și grădini, cu atenție la nevoile clientului și grijă pentru natură.
Suntem singurii din România în implementarea conceptul de eco spații verzi. Nu orice spațiu verde din jurul casei sau a sediului companiei tale este ecologic.
Responsabilitatea ecologică reprezintă deja o obligație morală atât pentru prezent cât și pentru viitor.
Proiectele noastre

Familia Mesaros, Sânnicolau Mare
Proiectare, evaluare și execuție, 2016
O adaptare a spațiului verde existent pentru a atinge nevoile beneficiarului. Highlight-ul l-a reprezentat bucătăria de vară tradițională, o clădire veche și bine conservată. Am încercat să o punem în evidență prin plante pitice și liane.

Familia Zaha, Sânnicolau Mare
Proiectare și execuție, 2015
Un spațiu generos, cu o clădire frumoasă pe fundal. Am reallizat un mozaic de aglomerări de vegetație cu aspect luxuriant și peluze gazonate.
Au fost păstrați și încadrați în peisaj toți arborii bătrâni existenți. Un arici își face cuib sub ienuperii târâtori.

Familia Chiricheș, Sânnicolau Mare
Proiectare, evaluare și execuție, 2015
S-a pus în valoare spațiul generos existent prin crearea de puncte de interes în mai multe direcții: zidul vechi încadrat de vegetație luxuriantă, pâlcul de mesteceni, aglomerațiile de rășinoase și foarte multe pete de culoare variabile în fucție de sezon. Gazonul, preponderent cu specii de plante autohtone este o atracție pentru păsări și insecte.

Salmotrans SRL, Sânnicolau Mare
Proiectare și execuție, 2017
Transformarea unei grădini obișnuite în spațiu verde, ce a ridicat multe probleme de atașament față de unele plante existente.
Am urmărit crearea unui spațiu care să îmbine perspectivele atrăgătoare cu nevoia de umbră pentru echipa ce realizează vestitele ”batoane de Sânnicolau”, cea mai gustoasă ciocolată de casă.
Iarna, când e mai liniște, câțiva pițigoi ciugulesc merele uitate pe creangă.

Glamping Cuib, Saschiz
Proiectare, evaluare și execuție, în lucru (2020)
Proiectul început în 2020 își propune să ofere umbră, verdeață și intimitate viitorilor clienți ai celui mai luxos camping din Transilvania. Totodată se dorește punerea în teren a unui model de bune practici în alegerea speciilor pentru realizare de spații verzi. După finalizare, spațiul verde va fi realizat în întregime din specii de plante autohtone, fără a se face rabat la funcțiile estetice și sociale.
Din turnul de lemn ce se va ridica semeț din pâlcul de pini, precum turlele bisericilor transilvănene, se vor putea observa în tihnă acvile țipătoare mici.

We Wilder Campus, Armeniș
Proiectare, evaluare și execuție, în lucru (2020)
We Wilder este un campus dedicat celor care doresc să evadeze pentru din birouri, pentru câteva zile, și să-și pună experiența și expertiza în slujba dezvoltării comunității din zona Armeniș, Caraș Severin. Spațiul verde din jurul clădirilor principale își propune să fie o zonă de tranzit dintre spațiul locuit și sălbăticie. Fluturii vor zbura liniștiți prin fâneața ce face tranziția dintre căsuțele înconjurate de arbuști autohtoni și păduricea de pe deal.
Una din cele mai mari încercări a fost înverzirea cu specii de ierburi autohtone a taluzurilor și pluzelor degradate în procesul de realizare a construcțiilor.

Clădire de birouri, Brașov
Proiectare și execuție, în lucru (2021)
Realizarea spațiului verde a presupus un efort organizatoric susținut, pentru coordonarea cu echipa de constructori ai clădirii principale. Spațiile mici, sunt încarcate de vegetație luxuriantă, aderentă la structurile verticale din beton. Jocurile de culoare și verdele persistent în sezonul rece creează o zenzație de volum, care compensează spațiile exitente înguste și lungi.
Chiar dacă nu este locul pentru arici sau mierle, cel puțin ne-am asigurat că speciile utilizate nu au un caracter invaziv.

Casă familială, Stupini – Brașov
Întreținere, 2022 – în prezent
Pe lângă tunderea gardurilor vii și a arbuștilor de dimensiuni mari, cea mai mare provocare este aceea de a menține în condiții bune gazonul atacat de cârtițele ce și-au văzut habitatul ocupat de oameni.

Casă familială, str. Valea Tei, Brașov
Întreținere, 2022 – în prezent
O curte suberbă, în terase. Un spațiu neașteptat de generos. Ne-am propus tundera arbuștilor existenți fără a schimba aspectul ”wild” al curții. Albinele vor zumzăi în voie printre florile arbuștilor și peluzei.

Casă familială, str. Sf. Ioan, Brașov
Execuție, 2022
Amplasarea unor jardiniere de mari dimensiuni pare o sarcină minoră pentru o echipă care se ocupă cu amenajare de spații verzi. Însă alegerea speciilor și așezarea lor pe poziție solicită multă atenție la detaliu.
Am urmărit crearea unei oaze de verdeață multi-etajată, printre zidurile vechi și aleea pietruită.

Casă familială, Dudeștii Vechi, jud. Timiș
Proiectare și execuție, 2021
O fostă grădina de legume din mediul rural convertită în spațiu verde. Spațiul vast a lăsat loc imaginației.
Am urmărit ruperea monotoniei printr-o zonare neagresivă și crearea de zone de intimitate: pâlcul de arțari, zona pentru piscină și foișorul. Au fost plantați arbori de talie mare, în asteptarea unui florinte ce își va face cuib.

Familia Florea, Sânnicolau Mare
Proiectare, evaluare și execuție, 2018
Poate singurul spațiu verde în terase din ”puszta” Banatului. Gardul viu marmorat din specii de thuja și cotoneasterul care se revarsă peste borduri scot foarte bine în evidență aceste terase. Pâlcul de mesteceni din fundal găzduiește o sumedenie de exemplare de florinte, ce asigură ambientul muzical de seară.

Centrul de Vizitare al PN Domogled – Valea Cernei, Băile Herculane
Proiectare, evaluare și execuție, 2022
Un pod suspendat traversează Cerna și trece pe deasupra unui spațiu verde de mici dimensiuni, amplasat în fața clădirii principale. Am intenționat crearea unei borduri de vegetație cu aspect sălbatic, din specii autohtone sau exotice neinvazive, borduri care să descurajeze apropierea oamenilor de prăpastie.
Plantările au urmărit acoperirea zonelor inestetice și creșterea suprafeței acoperite cu arbuști pentru a crește oportunitățile de hrană și adăpost pentru păsări, insecte și mamifere mici.

Casa familială, str. Oslo, Timișoara
Proiectare și execuție, 2020
Un spațiu verde de mici dimensiuni, în care s-a urmărit etajarea pe verticală a vegetației în vederea obținerii unor perspective profunde.
Un graur are ocazia de a fura o boabă din cireșul pletos amplasat în spatele casei.

Casa familială, str. Armoniei, Timișoara
Proiectare și execuție, 2020
Spațiu verde de mici dimensiuni cu loc de joacă pentru copii.
Cea mai mare provocare a fost semănatul de gazon, vara, pe temperaturi de peste 35 grade Celsius. Acțiunea a reușit, în plus, albinuțele vor zumzăi sătule în tufele de cununiță și caprifoi.

Casă familială, str. Tablei, Brașov
Proiectare și execuție, 2020
A fost realizată o transformare a spațiului verde existent pentru a îndeplini noi obiective funcționale: mascarea unui zid, încadrarea cu vegetație a mobilierului de grădină, umplerea colțurilor inestetice.
A fost păstrat nucul bătrân. Ciocănitorile sunt mulțumite.

Front stradal, Periam, jud Timiș
Execuție, 2021
A fost executată o acțiune fulger de refacere a aliniamentului stradal și înverzire prin gazonare. Nu am scăpat ocazia de a planta și niște tufe spre bucuria albinelor.

Casă familială, Str. Tismana, Brașov
Proiectare și execuție, 2021
O casă model pentru gestionarea energiei termice presupune un spațiu verde model pentru responsabilitatea de mediu. Ca de obicei am folosit doar specii fără potențial invaziv dar cu un mare aport de hrană pentru polenizatori și păsări. Prin pâlcul de mesteceni se întrezărește un loc de stat seara în jurul jocului, alături de prieteni, atât cuvântători cât și necuvântători.

Kigs Rock Cabin, Zărnești, jud. Brașov
Proiectare și execuție, 2021
S-a urmărit punerea în valoare din punct de vedere estetic a unei splendide cabane de munte. Totodată, prin plantări de arbori de talie mare s-a creat o perdea de vegetație între cabană și locuința din apropiere. Au fost transplantați o mulțime de pomi fructiferi în noua livadă din apropiere. Astfel pițigoii se vor delecta la iarnă cu fructele rămase pe creangă.

Familia Zarici, Sânnicolau Mare
Proiectare și execuție, 2021
O curte foarte frumoasă, pe care doar am îmbunătățit-o prin plantare de acoperitori de sol și arbuști pitici, care maschează colțuri inestetice.
Sistemul de irigații a fost dificil de executat din cauza fragmentării terenului și surselor de apă complet diferite. Peste câțiva ani, o mierlă va putea cuibări în ascunzișurile de sub vegetația luxuriantă.

Hotel Kolping „Casa Calfelor”, Timișoara
Execuție, 2022
Printr-o acțiune rapidă, am amplasat rulouri de gazon în curtea uneia din cele mai frumoase clădiri din cartierul Fabric Timișoara. Un hotel modern și un centru educativ pentru cei cu mai puține șanse în viață.

Romstal, Brașov
Întreținere, 2022
O lucrare complexă de toaletare a arborilor de platan, de mari dimensiuni. Au fost utilizate platforme și unelte tăietoare la înalțime pentru realizarea unui aliniament perfect al coroanelor arborilor. Materialul rezultat a fost tocat și utilizat la Tiny Forest 1 ca acoperitor de sol biodegradabil.

Camping „La Moară”, Bran, jud. Brașov
Execuție – în lucru, (2022)
A fost demarată lucrarea de amenajare peisagistică a campingului, prin amplasarea unui gard viu de carpen de mare dimensiune.

Casa familială, str. Timișorii, Sânnicolau Mare
Proiectare și execuție – în lucru, (2022)
Pentru această grădină de mari dimensiuni au fost gândite 2 zone conceptuale, atât pentru a reduce din forma alungită a grădinii cât și pentru a crea o zonă specială de recreere și liniște (zona de intimitate). Zonele nu sunt separate fizic între ele dar prezintă niște ”filtre” de vegetație ce inspiră spre explorare și plimbare. A fost amenajată o zonă de tranziție dintre spațiul verde și livadă, formată din arbuști amplasați neregulat, cu flori și forme diferite. Aceasta va avea rol de ecranare a livezii, mai ales pentru momentele din an când acesta își pierde valoarea estetică, dar își păstrează aportul de hrană și adăpost pentru prietenii noștrii – păsările cântătoare.

Spații verzi blocuri de locuințe, Brașov
Evaluare, proiectare și amenajare, 2022
Au fost reamenajate spațiile verzi dintre blocurile vechi de locuințe, într-o manieră modernă, punându-se accent pe introducerea unui etaj de arbuști de diverse forme și culori. Pe lângă florile în care vor zumzăi albinuțe și fructele ce vor fi ciugulite de păsări, acești arbuști vor aduce volum și culoare și totodată, maschează zonele inestetice. Pentru delectarea privitorilor de la geamuri, au fost amplasate cuiburi artificiale, hrănitori pentru păsări și adăpători.

Casă familială, str. Baciului, Brașov
Execuție, 2021
A fost realizată o transformare radicală a spațiului verde existent prin extinderea și transplantarea tuturor plantelor existente. Au fost transplantați cu succes 20 de pomi fructiferi și alți arbori și arbuști de mari dimensiuni. Cârtița face și ea niște mușuroaie pe acolo, dar o lăsam – este și ea de-a casei.