Implicare în comunitate

Green garden

Ne implicăm în proiecte comunitare, acolo unde administrațiile orașelor au nevoie de expertiza Eco Spații Verzi.

Compania noastră se bazează pe un sistem de evaluare ecologică elaborat și testat de o echipă multidisciplinară de 12 experți în biodiversitate și spații verzi, profesori universitari și specialiști în conservare și spații verzi, activând în institute de cercetare, ONG-uri, grădini botanice, firme de consultanță de mediu, firme de amenajare spații verzi.

Proiectele noastre comunitare

Vegetație mediul urban, Brașov

Consultanță, în derulare

Reprezentăm comunitatea din Brașov într-o comisie din cadrul Primăriei responsabilă cu decizia de a tăia arbori de pe domeniul public. Am dezvoltat o metodologie de evaluare a arborilor pe criterii sociale și de mediu. Prin acesta ne asigurăm că arborii valoroși pentru comunitate vor fi păstrați.

Parcuri publice, Brașov

Evaluare, 2020

O acțiune de evaluare a calității ecologice a spațiilor verzi din Municipiul Brașov. Scopul final a fost de informare a reprezentanților autorității locale cu privire la măsurile necesare pentru a avea spații verzi responsabile cu mediul.

Principiul fundamental: Spații verzi prietenoase cu natura = Spații verzi prietenoase cu omul !

Parcul Trandafirilor, Brașov

Proiectare și evaluare 2021

Un parteneriat cu Primăria Munuicipiului Brașov pentru creșterea calității parcurilor din oraș.

A fost demarat un proiect pilot în Parcul Trandafirilor, pentru care s-a elaborat o strategie de îmbunătățire a calității parcului pornind de la rezultatele aplicării instrumentului de evaluare a responsabilității ecologice a spațiului verde existent.

Spații verzi, Piatra Neamț

Evaluare și consultanță, 2022

Un parteneriat nonformal cu Primăria Municipiului Piatra Neamț, pentru evaluarea spațiilor verzi și consultanță în alegerea soluțiilor tehnice de creștere a calității acestora.

 

 

Specii invazive, Brașov

Bază de date specii invazive, 2021

A fost implementat un proiect de implicare civică pentru identificarea speciilor invazive și conștientizarea impactului negativ al acestora asupra amenajărilor peisagistice din oraș dar și asupra mediului natural limitrof. Baza de date obținută a fost pusă la dispoziția Municipiului Brașov pentru planificarea politicilor de mediu viitoare.